Slog 100 miljoner – nu prisas grundarna article image

Slog 100 miljoner – nu prisas grundarna

Jimmy och Heidi Månsson har utsetts till Årets Företagare i Stockholm stad 2024 av Företagarna, enligt ett pressmeddelande. Deras företag, Elexir Pharma, har haft en imponerande tillväxt och ökat omsättningen med cirka 300 procent sedan 2018, med en omsättning över 100 miljoner kronor förra året. Företaget har satt ambitiösa mål att bli den största leverantören av kosttillskott i Sverige inom fem år och ledande i Europa inom tio år.

Elexir Pharma grundades 2000 av Jimmy, en före detta elitidrottare. Heidi anslöt sig till företaget några år senare och arbetar nu som inköpschef, medan Jimmy fokuserar på kreativa delar i produkt- och affärsutveckling samt är styrelseordförande. Paret betonar vikten av sina duktiga medarbetare för företagets framgång.

Företaget har tidigare utsetts till DI Gasell 2022 av tidningen Di och till Superföretag 2021 av Dun & Bradstreet. Elexir Pharma arbetar intensivt med hållbarhet, med målet att alla deras förpackningar ska vara gjorda av återvunnet material. Jimmy avslutar med att hållbarhetsarbetet är en del av deras strategi för att bli ledande i Europa inom tio år.

 

Läs hela artikeln här