Fina Fisken - Information

Fina Fisken är framtagen för alla barn som av någon anledning inte äter tillräckligt med fisk. Det kan ibland vara svårt att för barn att äta den typ av mat som vi vet är bra för dem, och det är lika viktigt för dem som för oss att inta omega-3 på daglig basis.

Generös dos omega-3

Fina Fisken är tillverkad av fisk och ger väl avvägda mängder av de essentiella EPA och DHA men dessa tuggisar smakar inte fisk alls utan har en smarrigt god smak av tuttifrutti. De smakar mer som godis och uppskattas därför av framför allt barn men även vuxna kan äta dem. För barn är det lättare att äta 1-2 Fina Fisken än en hel måltid med fisk. En fisk-tuggis innehåller hela 182,5 mg omega-3. 

DHA och EPA

Omega-3 är en grupp av fettsyror som är essentiella. Det är framför allt de långa fettsyrorna EPA och DHA är av stort intresse då kroppen saknar förmåga att tillverka dessa själv. De måste alltså tillföras via kosten. I kroppen används dessa fettsyror i flera viktiga funktioner.

Med vitamin E

Fina Fisken är även förstärkt med Vitamin E som bidrar till att skydda celler från oxidativ stress. Fina Fisken är även helt fri från tillsatt socker.

Fina Fisken fisk-tuggisar är inte bara för barn utan kan även ätas av dig som vuxen som inte gillar vanliga kapslar.