Märkningar och certifieringar

Det finns en rad olika märkningar/certifieringar man kan ha på kosttillskott om de uppfyller vissa kriterier. Man kan till exempel välja att märka en produkt som ekologisk, vegansk, miljövänlig förpackning och liknande för att visa extra tydligt att man tänkt på kvalitet, hållbarhet och bra råvaror. Vi har valt att använda oss av några märkningar vi tycker passar bra och beskriver dem närmre nedan.

Friend of the sea

Vi på Elexir Pharma har, på vissa produkter valt, att samarbeta med ”Friend of the sea” som är en organisation inom ”World Sustainability Organization”. Friend of the sea certifierar produkter och tjänster med syfte att skydda den marina miljön. Certifieringen belönar hållbar produktion inom fiskerier, akvakultur, fiskbaserade livsmedel och omega-3 fiskolja.

FSC

FSC står för ”Forest Stewardship Council” och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC. Denna märkning finner ni på våra miljöförpackningar.

Vegan

Vi har en Vegan-symbol som visar vilka av våra produkter som är helt veganska, dvs produkter som är helt fri från animaliska ingredienser. Vi har placerat den på framsidan av burkarna för att det ska vara tydligt och enkelt att se.

Ekologiskt

Flera av våra produkter innehåller ekologiska ingredienser. Detta skrivs tyvärr inte alltid ut på själva produkten då det finns regelverk för ekologisk märkning på kosttillskott som gör det komplicerat. Som exempel: en produkt som innehåller ekologisk havtornsolja får inte berikas med vitaminer och samtidigt märkas som ekologisk. Man kan däremot kombinera den ekologiska havtornsoljan med andra naturliga extrakt som exempelvis den betakarotenrika algen Dunaliella Salina, då är det tillåtet att skriva ut att råvaran är av ekologisk kvalitet. Detta är fallet med våra havtornsprodukter Buckthorn och Membra Femin Forte. Båda innehåller ekologisk havtornsolja men vi kan endast skriva ut det på Membra Femin Forte då Buckthorn innehåller biotin (vitamin B7). Enklaste sättet att ta reda på om någon av våra produkter innehåller ekologiska ingredienser är att kika på vår hemsida under respektive produkt. Elexir Pharma uppfyller EU-förordning 834/2007 om ekologisk produktion av jordbruksprodukter och märkning av ekologiska produkter. Certifikatet innefattar import och försäljning av ekologiska kosttillskott.