Elexir Coenzym Q10 – ökad energi, minskad trötthet

Elexir Coenzym Q10 är ett efterlängtat tillskott i Elexir Pharmas Gröna serie med väl genomtänkta och prisvärda bastillskott. Elexirs Q10 ger inte enbart en högvärdig Q10, utan är dessutom förstärkt med vitamin C för att stödja energiomsättning och immunsystem. Likaså är den kompletterad med vitamin B2 som skyddar cellerna mot oxidativ stress och minskar trötthet och utmattning vid ökad fysisk aktivitet. Sammantaget ger detta en Q10-produkt med brett stöd för ökad energi och minskad trötthet

 

Elexir Kollagen Typ I, II, III – bred kollagensammansättning i tablettform

Elexir Kollagen innehåller det kroppsnaturliga proteinet kollagen av typerna I, II och III. Detta innebär att kollagentillskottet kommer från tre olika källor – fisk, nöt (bovint) och kyckling. Tack vare tablett-formen, är det enkelt att ta ett kollagentillskotrt i form av Elexir Kollagen, då man ninbte behöver mixa innehållet i dryck, smoothie eller liknande. Elexir Kollagen är kompletterad med vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning och även har betydelse för broskets och hudens normala funktion. Dessutom får man i sig såväl vitamin B2 som B7 vilka bidrar till hudens och hårets kvalitet.

 

Vitamin B12 Vegan – viktigt stöd för veganer för att undvika trötthet och utmattning

Vitamin B12 finns främst i animaliska livsmedel som fisk, kött, skaldjur, ägg, lever, mjölk och ost. Det betyder att veganer löper stor risk att få brist av denna viktiga vitamin. Den påverkar nämligen en mängd viktiga funktioner, såsom bidrar till minskad trötthet och utmattning, den stödjer energiomsättningen och normal bildning av röda blodkroppar samt stödjer även immunsystemets normala funktion. Elexir B12 vitaminer vegansk, och dessutom kompletterad med den biotillgängliga folsyran Quatrefolic®, en folsyra som tas upp tre gånger snabbare än vanlig folsyra och effektiviserar upptaget av vitamin B12. Folsyra rekommenderas även i samband med graviditet, då den bidrar till vävnadstillväxt hos den gravida kvinnan.

 

Elexir D3-vitamin Vegan – viktig komponent för att undvika bristsjukdomar

D3-vitamin bildas i huden när den utsätts för starkt solljus, närmare bestämt UVB-strålning. Eftersom solen under större delen av året och dygnet inte står tillräckligt högt på himlen här i Norden så är brist på D-vitamin mycket vanligt förekommande. För veganer är denna risk extra stor, då vegansk kosthållning knappt har några naturliga källor till vitamin D alls. Enligt Livsmedelsverket kan brist på D-vitamin leda till bristsjukdomar varför tillskott är viktigt, i synnerhet under vinterhalvåret. Bl a bidrar D-vitamin till immunsystemets normala funktion och att bibehålla normal benstomme, tandstatus och muskelfunktion. I Elexir Pharmas veganska vitamin D3 är D-vitaminet utvunnet ur lav som växer naturligt på stenar och bergshällar. Dosen per kapsel är hela 4000 i.e., och kapseln är framställd av cellulosa, ett helt växtbaserat material som utvinns ur växternas cellväggar.

Relaterade artiklar