ÄVEN MÄN HAR SITT KLIMAKTERIUM

När män blir äldre, avtar kroppens produktion av det manliga hormonet testosteron. Faktum är att takten är relativt hög – från 40 års ålder tappar man 1-2% per år. Det innebär att en 60-åring kan ha förlorat så mycket som 40% av sitt naturliga testosteron.

PÅVERKAR HUMÖR, ORK OCH MUSKLER

Effekten av den minskade testosteronproduktionen visar sig på lite olika sätt. Precis som kvinnor kan män drabbas av värmevallningar och svettningar, men ockå känna sig lite ”trögare i tanken” eftersom den kognitiva förmågan minskar. Likaså påverkas både lust och glädje, humöret går ner och sömnen störs. Även muskelproduktionen minskar.

BOCKHORNSKLÖVERFRÖ OCH ZINK HJÄLPER

Vid vetenskapliga studier har man kunnat visa att extrakt av bockhornsklöverfrö i kombination med zink bidrar till att balansera testosteronnivån hos mannen. Det är ett helt naturligt alternativ som kan hjälpa de ca 40% av mänen som drabbas av ”mannens klimakterium”.


FENUGREEK MAN MED OPTIMERAD SAMMANSÄTTNING

Fenugreek Man, uppkallade efter det latinska namnet på bockhornsklöverfrö, innehåller ett specialutvecklat extrakt av bockhornsklöverfrö, kompletterat med zink. Zink bidrar till normala testosteronnivåer, medan bockhornsklöver bidrar till utveckling av muskelmassa och normal ämnesomsättning.