TRE NYA PRODUKTER LANSERADE SAMT UPPDATERING AV CRAN CURE!

Vi har lanserat tre nya produkter på marknaden, Fina Fisken, Bovint Kollagen samt Vegansk Omega-3. Vi har dessutom uppdaterat vår redan befintliga produkt Cran Cure. Väntligen se information om nya produkterna nedan.


FINA FISKEN – 120 GODA TUGGISAR MED OMEGA-3

Fina Fisken är framtagen för alla barn som av någon anledning inte äter tillräckligt med fisk. Det kan ibland vara svårt att för barn att äta sådan mat vi vet är bra för dem och det är lika viktigt för dem som oss att få i sig tillräckligt mycket omega-3 på daglig basis.

Fina Fisken är tillverkad av fisk och ger väl avvägda mängder av de essentiella EPA och DHA men dessa tuggisar smakar inte fisk alls utan har en smarrigt god smak av tuttifrutti. De smakar mer som godis och uppskattas därför av nästan alla. För barn är det lättare att äta 1-2 Fina Fisken än en hel måltid med fisk.

 

BOVINT KOLLAGEN – 100 % PEPTAN® KOLLAGEN

Kollagen är en kvalitetsprodukt som ger dig 5 000 mg kolagen per skopa i form av Peptan®. Peptan® är hydrolyserat kollagen av högsta möjliga kvalitet. Kollagen är en proteinstruktur som sitter ihop väldigt hårt. Detta medför att det kan vara svårt för kroppen att bryta ner det. Därför är Kollagen hydrolyserat vilket innebär att det är för-spjälkat i kortare segment. Denna bearbetning ger även ett pulver som löser sig mycket lätt i all form av kall vätska.

Kollagen återfinns naturligt i hög utsträckning i kroppen. Kollagen är en form av bindvävnad som inte utgör mindre än en tredjedel av allt protein vi har i oss. Man finner kollagen i hud, hår, muskler, skelett, leder, senor, ligament, tandkött, blodkärlsväggarna och mer. Då kollagen återfinns i så många olika vävnader med olika funktioner så finns det även flera former av kollagen men de vanligast förekommande är 1-3. Kollagen från Elexir Pharma innehåller Kollagen 1.

 

VEGANSK OMEGA-3 – TILLVERKAD AV ALGER

Vi behöver alla fett för att våra kroppar skall fungera som de ska. Det finns vissa fettsyror som är viktigare än andra och som kroppen inte kan tillverka själv, essentiella fettsyror. Två av dessa är eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaenhyra (DHA) och de återfinns i höga koncentrationer i bland annat fet fisk från kalla vatten och i krill.

Många väljer idag bort produkterna från dessa källor av olika anledningar. Det kan vara allergi mot fisk, ett ställningstagande i att inte äta animalier eller så tänker man kanske på hur fisket eller dessa källor till omega-3 bedrivs. Oavsett anledning har vi på Elexir Pharma ett alternativ av absolut högsta möjliga kvalitet i form av Vegansk Omega-3.

 

CRAN CURE® – TRANBÄR PLUS MJÖLKSYRABAKTERIER

Cran Cure® tranbär plus mjölksyrabakterier är en starkt doserad produkt som kan användas som en kul eller regelbundet och då med en lägre dosering. Vid en kur, som inte bör överstiga 5 dagar, så ger Cran Cure® bland annat 400 mg tranbärsextrakt och 50 mg lingonbärsextrakt vilka tillsammans ger 47 mg proantocyaner. Proantocyaner ger den del av den röda färgen i dessa bär.

Utöver tranbär och lingon återfinns även extrakt av björkbland, åkerfräken och gullris. Dessa har en lång traditionell användning här i Norden där de har använts inom folktro i ett brett antal syften. Fördelen med Cran Cure® är att du får standardiserade, exakt doserade extrakt av respektive ingrediens. Något som inte var möjligt förr.