Idag startar vi en Rosa Månad-kampanj för att lyfta hur fantastiska kvinnor och kvinnokroppen är. Tänk så mycket kvinnor klarar av, som graviditet, förlossning, hormoner som åker bergochdalbana, urinvägsproblem och så mycket mer. Att skapa en balans i kroppen, eller livet generellt för den delen, är inte alltid enkelt. Det finns hjälp på vägen att få. Vi på Elexir Pharma har utvecklat två kanonprodukter för kvinnor inom just hormoner och urinvägar som vi vill berätta mer om och lyfta i en Rosa månad-kampanj tillsammans med Apohem.

WO•HO

WoHo (Women and Hormones) är skapad för kvinnor som lider av hormonella obalanser som framförallt PMS (premenstruellt syndrom) men ingredienserna fungerar även för välbefinnande under klimakteriet. Kvinnor ska inte längre behöva smyga med PMS-problematik, vi måste prata om det för att kunna stötta och hjälpa varandra!

Salvians egenskaper under menstruationen
Salvia (Salvia officinalis) är en mycket intressant läkeväxt när det gäller kvinnor och hormoner. Enligt vetenskapliga studier har det visat sig att salvia kan stödja kvinnans hormonella balans och välbefinnande under menstruationsperioden. Salvia innehåller små mängder av ämnen som liknar det kvinnliga könshormonet östrogen och kan därför korrigera hormonella obalanser både vid PMS samt klimakterium.

Väldokumenterad jamsrot bidrar
En viktig beståndsdel i Wo•Ho är jamsrot. Också jamsrot (Dioscorea villosa) kan hjälpa vid hormonell obalans då jamsrot, även kallat Wild Jam, har visat sig kunna lindra PMS- och klimakteriebesvär. Jamsrot har en långvarig och väldokumenterad historia som medicinalväxt bland Sydamerikas indianer och används flitigt i bland annat Nord- och Centralamerika vid smärtsam menstruation och PMS.

Extra stöd av vitamin B6 och biotin
Wo•Ho är dessutom kompletterad med vitamin B6 och biotin. Den europeiska myndigheten för Livsmedelssäkerhet (kallad EFSA) har vetenskapligt utvärderat dessa näringsämnens betydelse för bl.a. kvinnor avseende hormonell balans. Vitamin B6 har godkänt hälsopåstående om att bidra till att reglera den hormonella aktiviteten. Samtidigt samverkar B6 och biotin för att bibehålla normal psykologisk funktion.

CRAN CURE

Upp till 50 procent av alla kvinnor får urinvägsinfektioner någon gång under sin livstid och omkring en tredjedel får återkommande infektioner. Den vanligaste bakterien som orsakar mer än 75 procent av urinvägsinfektionerna kommer från bakteriefamiljen E. coli.

Tranbär, lingon, björkblad, åkerfräken och gullris
Cran Cure är ett kosttillskott som innehåller en hög dos tranbär och lingon som båda är rika på proantocyaner, som är en del av det röda färgämnet i bären. Extrakt av björkblad och Åkerfräken bidrar båda till urinvägarnas normala funktion samt gullrisextrakt som bidrar till hälsosam urinblåsa och nedre urinvägar.

Vitamin D
Vitamin D är tillsatt då det bidrar till immunsystemets normala funktion.

Mjölksyrabakterier
Cran Cure är förstärkt med levande mjölksyrabakterier från stammen Lactobacillus rhamnosus.Denna fantastiska kampanj med syfte att lyfta kvinnor under rosa månaden är i samarbete med Apohem som erbjuder 20% rabatt på både WO-HO och Cran Cure!

(Kampanjen gäller till 1/11)

Länk till kampanjsidan: https://apohem.se/erbjudande/woho-crancure