Vitaminernas funktion Vitaminerna driver viktiga system i kroppen. Bland annat motverkar de infektioner både genom att bekämpa infektionen men också för att i förebyggande syfte stödja immunsystemet. Men även andra livsviktiga funktioner har vitaminer som drivande faktor, från blodets förmåga att koagulera (stelna) till vår förmåga att se i mörker.

Mineraler bygger

Mineralernas roll i kroppen är bland annat att stödja benstomme och tänder. Likaså är blodet mineralberoende. Men även muskelsamverkan styrs av kroppens mineralsammansättning.

Systemstödjande substanser

Det finns även andra substanser som har avgörande betydelse för hur väl vår kropp fungerar. T ex ger adaptogener (rosenrot, ashwaghanda) ett stöd för hela cellsystemet, bl a genom att stimulera nervsystemet och hantera stress. Likaså har mjölksyrabakterier en naturlig, väsentlig roll för vårt tarmsystems viktiga funktion.

Responsive image

De livsviktiga fettsyrorna

Det är inte en tillfällighet att vissa fettsyror heter ”essentiella” fettsyror. Det betyder nämligen att de är livsviktiga att få i sig, eftersom kroppen själv kan inte producera dessa. Fiskoljan omega-3 är den mest kända och mest använda källan till fettsyrorna EPA och DHA, som tillsammans är väsentliga för hjärt-kärlhälsan men också för hjärnans funktion och för att bibehålla en bra syn.

 

Bredd i tillskott – även för veganer

Den som äter en balanserad och välkomponerad kost varje dag, får normalt i sig det mesta i näringsväg som kroppen behöver för att fungera. Men om man slarvar, kan ett tillskott balansera upp bristen. Elexir Pharmas gröna serie täcker basbehovet av vitaminer, mineraler, adaptogener, fettsyror och andra viktiga byggstenar för en välfungerande kropp. Många av produkterna är dessutom veganska.

Relaterade artiklar