Först ut i Sverige med miljöförpackningar till kosttillskott

Kosttillskottsbranschen går bättre än någonsin, mycket på grund av den pågående pandemin. Aldrig förr har människor månat så mycket om sin hälsa som nu, framför allt kosttillskott inom immunförsvar har skjutit i höjden. Detta medför också ett ökat ansvar för miljötänk inom branschen vilket gör att vi nu lanserar en ny mer klimatsmart förpackning till 4 av våra bäst säljande produkter!

Vi är först ut i Sverige med dessa förpackningar som består av 93,5% papper och 6,5% plast. Plasten behövs på insidan av förpackningen för att säkerställa produktens hållbarhet. Förpackningen är uppbyggd lager på lager för att göra förpackningen tät och bevarar produkterna på bästa sätt. Eftersom hela 93,5% är papper kan förpackningen sorteras som pappersförpackning. Den nya miljöförpackningen är FSC-märkt vilket står för ”Forest Stewardship Council” som är en oberoende internationell medlemsorganisation. FSC verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. 

”Vi är mycket stolta och glada över att få presentera våra nya mer klimatsmarta förpackningar! En övergång till pappersförpackningar gör att vi kan packa produkterna smartare på pallen, skicka mindre luft och maximera lastutrymme vilket minskar miljöpåverkan under transport. Sedan ett par månader tillbaka har vi även slutat använda bubbelplast som utfyllnad i kartonger, istället använder vi strimlad wellpapp.” – Jimmy Månsson, VD och grundare av Elexir Pharma

SOS Barnbyar

Produkterna som nu lanseras i dessa fina och mer miljövänliga förpackningar är storsäljarna D3-vitamin, Magnesium, Zink och C-vitamin. Först ut med produkterna är Apotea och i samband med lansering skänker Elexir Pharma 1 kr per såld förpackning till Apoteas insamling till SOS Barnbyar. Specifikt så skänks pengarna till ett projekt där man ska bygga solpaneler till SOS Barnbyars matbespisning i Kambodja. Tack vare den nya matbespisningen kommer barnen kunna gå i skolan hela dagar. Barn som får äta sig mätta utvecklas bättre och det blir lättare att koncentrera sig och lära sig nya saker. Alla barn har rätt till utbildning och med en matbespisning kommer eleverna ha ännu större möjligheter att fokusera på skolan.