FÖR HORMONELL BALANS

WoHo! ger ökad hormonell balans i samband med t ex menstruation genom att påverka sköldkörtelns funktion och reglera den hormonella aktiviteten. Det ökar välbefinnande under menstruation samt balanserar humöret. Woho! innehåller salvia som stöder kvinnans hormonella balans och sköldkörtelns normala funktion samt som stöd för välbefinnande under menstruationsperioden. Jamsrot bidrar till ett lugnt och komfortabelt klimakterium med balanserat humör. Vitamin B6 bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten och minska trötthet och utmattning.

Kortfakta

•         För hormonell balans

·         För sköldkörtelns funktion

·         Reglerar hormonell aktivitet

·         Välbefinnande under menstruation

·         Balanserar humöret

Ta kontroll över din PMS!
WoHo! är ett nytt, unikt kosttillskott för kvinnors hormonella balans. WoHo! påverkar sköldkörtelns funktion och reglerar den hormonella aktiviteten och bidrar till välbefinnandet, inte minst vid PMS-besvär och andra hormonella störningar. Samtidigt har WoHo! förmågan att balansera humöret vilket ökar livskvaliteten.

 

Väldokumenterad jamsrot reglerar
En viktig beståndsdel i WoHo! är jamsrot. Den har en långvarig och väldokumenterad historia som medicinalväxt bland Sydamerikas indianer. Jamsroten används i Nord- och Centralamerika vid smärtsam menstruation och PMS. Under 1940-talet fångade växten också vetenskapsmännens intresse. Växtens rötter och knölar visade sig innehålla ett intressant ämne som benämns diosgenin, förstadier till ”moderhormonet” DHEA som kan omvandlas till ett flertal hormoner som östrogen, testosteron, progesteron och kortisol.

 

Balanserar hormonerna
Diosgenin kan alltså framställa progesteron (gulkroppshormon) och östrogen vilket balanserar hormonsystemet under menstruationscykeln. Jamsroten är dessutom den växt som har högst koncentrat av fytonäring – en substans som behövs för att fytoöstrogener ska kunna verka optimalt. Woho! innehåller även salvia som stöder kvinnans hormonella balans och sköldkörtelns normala funktion. Salvia ger också stöd för välbefinnande under menstruationsperioden.

 

Extra stöd av vitamin B6 och biotin
WoHo! är dessutom kompletterad med vitamin B6 och biotin. Myndigheten för Europeiska Livsmedelssäkerhet har kartlagt dessa näringsämnens betydelse för kvinnor med symtom på hormonell obalans. Vitamin B6 bidrar nämligen till att reglera den hormonella aktiviteten. Samtidigt samverkar B6 och biotin för att bibehålla normal psykologisk funktion.

 

Break-out-perioden – starten på hormonkontrollen
Det märks väldigt tydligt när WoHo! börjar balansera upp hormonströmmarna. Först reagerar huden med känslan av ”innebrännare” men det går snabbt över. Det är dock en viktig indikation på att processen är igång. Huden normaliseras och besvär i samband med menstruation, t ex PMS-besvär och ryckigt humör klingar bort i takt med att den hormonella funktionen kommer i balans. Livet avbryts inte längre en gång i månaden, utan WoHo! ger kvinnan möjlighet att ta kontroll över sin PMS.

 

FAKTA OM PMS:

• PMS är vanligt hos kvinnor i fertil ålder, upp till 30 % har måttliga fysiska och/eller mentala besvär.

• 10 % av svenska kvinnor i fertil ålder önskar någon slags behandling för PMS.

• PMS dyker oftast upp 3-10 dagar före mensen.

• Symptom kan vara

-          irriterad och lättretad.

-          orolig och ångestfylld.

-          snabba humörsvängningar.

-          nedstämd och får mindre lust att hitta på saker.

-          trött och får mindre energi.

-          svårare att sova.

-          svullen i kroppen och särskilt över magen.

-          spänningar i brösten eller att de blir ömma.

-          huvudvärk.

-          hungrigare än vanligt och sugen på sött.

Relaterade artiklar