Multi Gravid - För dig som är gravid eller ammar

Multi Gravid är ett kosttillskott för dig som är gravid eller ammar. Den innehåller ett brett komplex av näringsämnen för att säkerställa kroppens dagliga behov av vitaminer och mineraler men även mjölksyrabakterier, matsmältningsenzymer och bärpulver!

Under graviditeten behöver mamman äta lite mer än vanligt för att tillgodose både energibehovet men även näringsbehovet, för att bebisen ska ha allt den behöver för att växa och må bra. Det viktigaste är att äta en varierad och näringstät kost, det är alltid grunden för hälsa. Kosttillskott kan fungera som ett komplement till kosten under graviditet och även under amningsperioden då mycket av näringen går över till bröstmjölken och vidare till bebisen.

Vitaminer

Multi Gravid innehåller A-vitamin i form av naturlig betakaroten, samtliga B-vitaminer, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin och K1-vitamin.

Folsyra

Multi Gravid innehåller självklart folsyra av högsta kvalitet. Den patenterade folsyran Quatrefolic® har hög biotillgänglighet vilket ger optimalt upptag i kroppen. Folsyra är viktigt för att undvika ryggmärgsbråck hos fostret under graviditetens första 12 veckor men även månaderna innan man planerar att bli gravid är folsyra viktigt för att säkerställa bra nivåer i kroppen. Multi Gravid innehåller den rekommenderade dosen folsyra som är 400 µg per dag.

Mineraler

Multi Gravid innehåller bland annat de viktiga mineralerna järn, jod, selen, zink, kalcium och magnesium.

Järn

Järn är extra viktigt under graviditeten då järn är viktigt för blodbildning samt för att minska trötthet. Mammans blodvolym ökar kraftigt under en graviditet vilken ökar järnbehovet men även blodbildningen hos fostret bidrar till det ökade behovet.

Mjölksyrabakterier

Multi Gravid är kompletterad med mjölksyrabakterier för magen. En dagsdos innehåller hela 1 miljard bakterier av den stabila arten Bacillus coagulans.

Matsmältningsenzymer

Utöver vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier innehåller Multi Gravid även matsmältningsenzymer i form av bromelain från ananas samt papain från papaya. Bromelain och papain är så kallade proteaser som hjälper kroppen bryta ner protein i maten.

Bärpulver

Som en bonus har vi även lagt i bärpulver från blåbär, acerola och tranbär. Dessa bär är rika på antioxidanter och vitaminer.

Vill du läsa mer om Multi Gravid samt se vart du kan köpa den? Klicka HÄR.