Gurkmeja - Information

Gurkmeja

Gurkmeja (Curcuma longa) är en tropisk rot/ört som ingår i familjen ingefärsväxter. Gurkmeja härstammar från tropiska delar av Asien och har använts inom det asiatiska köket sedan långt tillbaka och även inom indisk medicin. Under de senaste åren har även vi i västvärlden ökat vårt användande av gurkmeja både i mat och i form av tillskott tack vare alla de studier som publiceras löpande om gurkmejans fördelar. Gurkmeja har visat sig ha antiinflammatorisk verkan vilket gjort att många uppskattar gurkmeja vid till exempel ledbesvär. Gurkmeja verkar även ha positiv inverkan på matsmältning och leverfunktion. Det finns flera aktiva ämnen i gurkmeja men de mest studerade är kurkuminoider.

Curcumin C3 Complex®

Då kurkuminoider tillskrivs de flesta av gurkmejans hälsofördelar har vi valt det högkoncentrerade, standardiserade extraktet C3 Complex®.  Med C3 Complex® så kan vi garantera ett innehåll av hela 95% kurkuminoider vilket ger 475 mg per tablett! Kurkuminoider ger dessutom gurkmejan sin vackra gula/gyllene färg. Curcumin C3 Complex® är det mest kliniskt studerade gurkmejaextraktet på marknaden och används även som Gold Standard för gurkmejaextrakt.

Svartpepparextrakt

För att optimera produkten ytterligare har vi tillsatt ett patenterat svartpepparextrakt, Bioperine®, med standardiserad mängd piperin. Piperin är det mest aktiva ämnet i svartpeppar och som ger svartpeppar dess starka smak. Studier visar att piperin ökar upptaget av vissa näringsämnen och örter, däribland kurkumin i gurkmeja. Bioperine® innehåller ett minimum av hela 95% piperin och ökar biotillgängligheten av gurkmejans kurkuminoider för ett optimalt upptag i kroppen.