Hjärnkoll - Information

Hjärnkoll är ett unikt kosttillskott baserat på ingredienser noga utvalda för kognitiv utveckling och utformad specifikt för barns behov. Produkten riktar sig till barn från 6 år och uppåt då behovet av koncentration och fokus är extra viktigt då en lång skolperiod tar sin början. Att vi behöver äta bra för att fungera och att exempelvis lederna eller immunsystemet behöver vissa näringsämnen för att fungera optimalt är ingen nyhet för de flesta. Att även hjärnan behöver näring för optimal funktion är det inte lika många som pratar om. Detta gäller så klart inte bara barn men de kan vara i extra behov då skolan upplevs som en utmaning för många.

Fiskolja

Fiskolja innehåller höga halter av de essentiella omega-3-fettsyrorna DHA och EPA. DHA bidrar till hjärnans normala funktion, hela 11% av hjärnans torrvikt består av DHA! Fiskoljan i Hjärnkoll kommer från kontrollerat fiske utanför Sydamerikas certifierad av ”Friend of the sea” – en internationell certifiering för ett hållbart fiske.

Jättenattljusolja

Jättenattljusolja är känd för sitt innehåll av omega-6-fettsyran gammalinolensyra (GLA).

Järn och C-vitamin

Järn bidrar till normal kognitiv utveckling och har en synergistisk effekt tillsammans då C-vitamin ökar upptaget av järn.

Kolin

Kolin är ett essentiellt B-vitaminliknande ämne.