Kollagen typ I, II, III - Information

Kollagen I, II, III

Elexir Kollagentabletter innehåller tre olika kollagentyper för att få en bredare effekt i kroppen. Kollagen är ett strukturprotein bestående av aminosyror i skiftande sammansättningar och bygger upp bland annat hud, ben och senor men även hår och naglar innehåller kollagen. Det finns 16 olika kollagentyper i vår kropp där typ I, II och III är de vanligast förekommande. Typ I är absolut vanligast och står för ca 90%. Typ I och III förekommer främst i hår, hud, naglar, muskler och ben medan typ II dominerar i leder och brosk. För att göra kollagenet mer biotillgängligt och lätt för kroppen att ta upp är det hydrolyserat, dvs nedbrutet i kortare peptider.

Kollagenproduktionen minskar med åldern

Kroppen tillverkar kontinuerligt eget kollagen till alla delar av kroppen som består av kollagen men denna förmåga avtar tyvärr med stigande ålder vilket kan märkas och kännas i exempelvis leder och hud. Den kroppsegna kollagenproduktionen börjar sakna ner redan i 25-årsåldern och när vi passerat 60+ har produktionen minskat med nära en tredjedel. En av de direkta indikationerna på minskad kollagenproduktion är att huden blir tunnare, rynkigare och torrare då nära 75% av huden består av kollagen. Många väljer av dessa anledningar att tillföra kroppen kollagen utifrån.

Kompletterad med vitamin C, B2 och biotin

C-vitamin är vitalt för att kroppens egen kollagenbildningen ska fungera normalt och är därför ett mycket bra komplement till kollagen. Vitamin B2 och biotin är tillsatt då dessa B-vitaminer bidrar till normal hår och hud vilket kompletterar kollagen och C-vitamin. Produkten innehåller dessutom det exklusiva svartpepparextraktet Bioperine® som ökar upptaget.