Maca L-arginin - Information

”Naturens lusthöjare”

Macaroten är en rotfrukt som växer på över 4000 meter höjd i fjällkedjan Anderna. Maca kallas ibland för peruansk ginseng, brasiliansk ginseng eller Amazonas ginseng, men är inte besläktad med ginseng. Anledningen till associationen till ginseng beror på dess uppiggande och lusthöjande effekt. Vid studier på människor har klinisk forskning nu visat på signifikanta positiva egenskaper avseende sexlust och att upprätthålla naturlig sexuell aktivitet och energi.

Bidrar till både sexlust och förmåga

Forskare har även hittat sekundära egenskaper med extrakt av Macarot. Dessa har dels antioxidativa egenskaper som bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress, men det mest intressanta är att de påtagligt bidrar till normal sexlust för både kvinnor och män.

L-Arginin

Arginin är en av nio sk. essentiella aminosyror, dvs kroppen kan inte tillverka den utan vi måste tillföra den via kosten. Bokstaven ”L” framför betyder att aminosyran är i fri form vilket är den form som kroppen lättast tar upp. Arginin är en central del i kroppens bildande av kväveoxid (NO) som är viktigt för blodflöde och kärlvidgning.

Vitaminer och mineraler

Denna produkt är dessutom kompletterad med vitaminer och mineraler i form av B-vitaminer, magnesium och zink. Magnesium bidrar bland annat till minskad trötthet och utmattning medan zink bidrar till normala testosteronnivåer, vilket är viktigt för både män och kvinnor. B-vitaminer har väldigt många funktioner i kroppen där bland annat energiomsättning är en stor del.