Omega-3 vegan - Information

EPA och DHA

Vi behöver alla fett för att våra kroppar skall fungera som de ska. Det finns vissa fettsyror som är viktigare än andra och som kroppen inte kan tillverka själv, essentiella fettsyror. Två av dessa är eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaenhyra (DHA) och de återfinns i höga koncentrationer i bland annat fet fisk från kalla vatten och även i krill.

Veganskt alternativ

Många väljer idag bort produkterna från dessa källor av olika anledningar. Det kan vara allergi mot fisk, ett ställningstagande i att inte äta animalier eller så tänker man kanske på hur fisket eller dessa källor till omega-3 bedrivs. Oavsett anledning har vi på Elexir Pharma ett alternativ av absolut högsta möjliga kvalitet i form av Vegansk Omega-3.

Vegansk Omega-3 tillverkas av alger istället för fisk, närmare bestämt av Schizochytrium sp algae som är naturligt rik på Omega-3. Vi nöjer oss dock inte med att bara låta källan till de essentiella fettsyrorna vara vegansk utan hela kapseln med dess innehåll är det. Detta för att Vegansk Omega-3 skall passa alla.

Vegansk Omega-3 är ett kosttillskott som skall tas dagligen. Vi rekommenderar att du tar 1-2 kapslar i samband med måltid och då gärna i samband med måltid. Detta ger 300-600 mg totalt av EPA och DHA som då bidrar till hjärtats normala funktion. Vid ett intag på minst 250 mg DHA dagligen så bidrar denna fettsyra till hjärnans normala funktion och underhåll av normal syn.