Purefish! - Information
Omega-3
Den första studien som visade på fördelarna med fet fisk publicerades redan 1937. Forskare hade då undersökt kosten hos eskimåer och upptäckt att deras höga intag av fet fisk, säl och val skyddade dem mot många av västvärldens vanliga välfärdssjukdomar. Forskningen fortsatte fram till 1990-talet, då fokus istället skiftade till de rena, essentiella fettsyrorna i fisk – omega-3.
EPA och DHA - de essentiella fettsyrorna
EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra) är två av de mest välkända omega-3-fettsyrorna och är otroligt viktiga för god hälsa. EPA och DHA bidrar till hjärnans funktion, hjärtats hälsa, en normal syn och är dessutom väldigt viktiga för fostrets utveckling hos gravida kvinnor. Dessa fettsyror måste tillföras via kosten, då kroppen inte kan tillverka dem, och de finns naturligt i fet fisk som lax, sill, tobis och torsklever.
Vildfångad sill, tobis och torsk
Purefish® innehåller olja från vildfångad sill, tobis och torsk, vilka alla är fångade i Barents hav. Torsken fångas av CodMarine, ett hållbart, norskt fiskeföretag som framställer fiskoljan direkt på fartyget för att kunna garantera en av de färskaste råoljorna i världen. CodMarine-oljan är både certifierad av MSC och Friend of the Sea vilket innebär ett hållbart fiske.
Högkvalitativ olja från norsk lax
Purefish® innehåller även högkvalitativ olja från norsk odlad lax som produceras norr om polcirkeln i Norge, och består av 100 % naturlig triglyceridolja med alla naturliga fettsyror bevarade. Oljan innehåller de viktiga fettsyrorna omega-3, -6 och -9, vilka alla har en rad hälsofördelar och är bland annat viktiga för hjärt- och kärlhälsa. Dessa fettsyror kommer från laxens foder som består av en blandning av fisk-och växtoljor vilket ger en unik näringssammansättning. Oljan är hållbart framställd och produceras av resterna från laxen efter att den bearbetas för andra ändamål, vilket säkerställer att hela laxen används och inget går till spillo.