Svamp Komplex med Lion’s mane - Information

Svampfakta

Lion’s mane är en ätbar svamp med utseende som påminner om en lejonman. Lion’s mane har en lång historia inom kinesisk hälsofilosofi och kallas igelkottaggsvamp på svenska. Man använder svampens fruktkropp som innehåller höga halter av aktiva ämnen, främst i form av polysackarider inklusive betaglukaner. Lion’s mane brukar klassas som ett så kallat nootropikum, dvs det innehåller ämnen som anses påverka vår mentala funktion.

Cordyceps är en svamp som sedan länge använts i den kinesiska kulturen. På svenska kallas den larvsvamp och har bakåt i tiden varit en mycket dyrbar svamp som endast de välbärgade hade tillgång till. Numera odlas svampen i större skala och intresset för dess egenskaper har ökat även utanför Kina de senaste åren. Cordyceps innehåller höga halter av aktiva ämnen, polysackarider, men även vitaminer och mineraler.

Maitake är en asiatisk matsvamp som på svenska kallas korallticka. Namnet ”Maitake” härstammar från de japanska orden ”mai” som betyder ”dansa” och ”take” som betyder ”svamp”. Namnet syftar på den glädje som människor kände när de hittade svampen i naturen, den ansågs värdefull både i matlagning och för hälsan. Maitake innehåller höga halter av polysackarider men även vitaminer och antioxidanter.

Bacopa monnieri är en ört som växer vilt i våtmarker och dammar. Bacopa kallas även Brahmi och har en lång historia inom Ayurveda i Indien där den använts i över 3000 år. Örten är uppskattad för sina effekter på kognitiva funktioner så som fokus, minne och har även förmågan att bidra till minskad stress.

Elexir Svamp Komplex är 100%vegansk. Rekommenderad dagsdos är 1 kapsel.