Younique Amazing Hair - Information

Bättre hårkvalitet börjar med näring inifrån

Marknaden för hårprodukter är gigantisk. Som konsument är den rentav förvirrande. Men det finns en enkel tumregel man kan hålla sig till, och det är att hårets kvalitet börjar med rätt näring inifrån till hårets rötter. I vanlig ordning är det vår kost som ska stå för detta, men det är ju inte alltid vi lyckas vara så exemplariska…

Olika orsaker till håravfall

Skälen till exempelvis håravfall kan man lite förenklat dela upp i två grupper. Dels sådant som vi själva påverkar, d v s stress, kost och hur vi behandlar håret med hårtork, borste, värmeverktyg mm. och dels orsaker som är rent medicinska, d v s hormonella orsaker, som t e x klimakterium. Sedan ska man inte glömma bort att en del av håravfallet beror på hårets föryngringsprocess. Tumregeln är att vi normalt tappar upp till 100 hårstrån per dag i genomsnitt, och det är ”gammalt” hår som lämnar plats för nya hårstrån.

Rätt typ av näring

Näring är alltid a och o när det gäller hälsa, håret är inget undantag. För att håret ska växa och se friskt och hälsosamt ut behöver kroppen tillgång till flera näringsämnen där bland annat biotin, zink, koppar och selen är extra viktiga. Biotin, zink och selen bidrar till normalt hår och koppar bidrar till hårets normala pigmentering, dvs hårfärg.

AnaGain™

AnaGain™ är ett exklusivt extrakt utvunnet ur ekologiska ärtskidor. En studie gjord på personer med problem med håravfall (i varierande grad) visade att ett intag av 100 mg AnaGain™ dagligen signifikant minskade håravfall med 37% redan efter 8 veckor! Man såg även en synligt ökad hårdensitet. (Källa: Anti-Hair Loss Effect of AnaGain™ Nu Orally Applied as a Food Supplement).

Öljäst och Hirsextrakt

Öljäst är en klassisk ingrediens i kosttillskott för håret då det är naturligt rikt på B-vitaminer. YOUNIQUE Amazing hair är även kompletterat med hirsextrakt.