Peppad för träning? - Nu kör vi! article image

Peppad för träning? - Nu kör vi!

Att komma igång med träningen efter nyår kan vara både spännande och utmanande. Vi på Elexir Pharma vill skicka med dig massa pepp och inspiration inför det nya året och alla möjligheter vi står inför.

Här är några steg som kan hjälpa dig att starta din träningsresa på ett hållbart sätt:

Sätt realistiska mål

Definiera tydliga och realistiska mål för din träning. Målen bör vara mätbara och anpassade till din nuvarande fitnessnivå. Det kan vara att gå ner i vikt, öka styrkan, förbättra konditionen eller helt enkelt att träna regelbundet.

Hitta en träningsform du tycker om

Träning behöver inte vara en plikt. Hitta en träningsform som du verkligen gillar, vare sig det är löpning, cykling, simning, styrketräning, yoga eller något annat. När träningen är rolig blir det lättare att hålla fast vid den.

Skapa en realistisk träningsrutin

Börja med små steg och öka gradvis. En överambitiös start kan leda till överträning eller brist på motivation. Planera din träning i förväg och boka in tid för den i din kalender, precis som vilket annat åtagande som helst.

Träna med en vän

Att träna tillsammans med någon kan göra det roligare och öka motivationen. Ni kan peppa varandra och dela på träningspassen. Dessutom kan det bli sociala tillfällen som gör träningen mer njutbar.

Var flexibel

Om du har en hektisk livsstil, var flexibel med din träning. Hitta möjligheter att röra på dig även om du har begränsat med tid. Kanske kan du inkludera korta träningspass under dagen eller hitta sätt att vara aktiv på jobbet.

Finns det kosttillskott som passar extra bra för en aktiv livsstil? Kanske till och med produkter i en liten smidig månadsförpackning enkel att ta med på språng?

JA men självklart har vi det!

D-vitamin

D-vitamin är viktigt för kroppens immunförsvar men även för muskler och benstomme. Med 30 kapslar i smidig pappersförpackning kan du enkelt ha dem med dig i väskan för att inte missa din dagliga dos. Extra viktigt att äta D-vitamin nu under vinterperioden.

Magnesium

Muskelmineralet magnesium är ett mycket passande tillskott för dig som tränar och motionerar då det är involverat i muskelfunktion, nervsystem men även minskar trötthet och utmattning! Med en dos på 375 mg per tablett täcker den hela ditt dagliga behov av magnesium.

Omega-3

Vår storsäljare Omega-3 forte finns självklart i smidig månadsförpackning. Den innehåller en högkoncentrerad fiskolja rik på de viktiga fettsyrorna DHA och EPA som har betydelse för hjärta, hjärna och synförmåga. Certfierad av Friend of the sea för hållbart fiske.

Järn med C-vitamin

Järn är ett mineral som framför allt kvinnor kan ha extra behov av. Det är till och med en av världens vanligaste näringsbrister för kvinnor. Järn är viktig för immunförsvarets funktion, behövs för syretransport i blodet samt kan minska trötthet och utmattning.

Zink

Zink har många funktioner som till exempel för proteinsyntes, omsättning av kolhydrater, för normala testosteronnivåer och är även viktig för immunförsvaret. Vår Zink innehåller 25 mg per tablett tillsammans med svartpepparextrakt som ökar upptaget.

B-vitaminer

B-vitaminer är en familj vitaminer som på många sätt samverkar i kroppen. De har många funktioner bland annat inom energiomsättning, muskelfunktion, nervsystem och immunförsvar. Vårt B-komplex innehåller samtliga B-vitaminer.